just Herm | van 2021 naar 2022

 

En toen was er opeens weer een nieuwe Blog van just Herm! Waarschijnlijk dacht je net: wat heb ik al lang niets meer van Herm gehoord, waar zou die eigelijk mee bezig zijn? Nee natuurlijk dacht je dat niet, en dat is ook helemaal niet erg. Maar ik zal het je wèl gaan vertellen in deze eerste Blog van 2022!
Maar…
Voordat we beginnen wil ik toch nog even van het moment gebruik maken om je het allerbeste te wensen voor het nieuwe jaar, dat we er (ondanks dat er nogal wat dingen anders zullen zijn dan “normaal”) wederom een top jaar van mogen maken! Want dat moet je tenslotte voor het grootste gedeelte zelf doen, en dat kún je ook!

Lightpainting met staalwol. Een lange sluitertijd, een beetje vuur, wat stalen balken en: een spectaculaire foto!

 

Het zal je best bekend in de oren klinken, het nieuwe jaar is begonnen en je zit vol met goede voornemens, gas erop! Na de eerste echte werkweek kom je erachter dat het lijkt of er al helemaal  geen jaarwisseling is geweest en zit je weer lekker in je normale ritme.
Maar hoe zit het dan met die goede voornemens? Die blijven toch ergens in je achterhoofd aanwezig en helpen je toch stiekem te sturen in de juiste richting. Nou dat is hier niet anders hoor! De tweede week van 2022 is in volle gang en zo langzaam begin ik eens terug te denken aan het afgelopen jaar:
FLASHBACK naar januari 2021 dus. Als dit een slechte serie was dan had ik nu een muziekje met golfjes door het beeld ingevoegd…

As ik dan stap voor stap aan de gebeurtenissen terugdenk die voorbij zijn gekomen dan kan ik alleen maar met trots terugdenken:
Wat een mega-vet jaar hebben we gehad. WAUW!

 

Verbouwing huis

In januari zijn we begonnen met het maken van een extra verdieping op de bovenetage van ons huis. Simone (mijn lieve vrouw) was toen al dik 3 maanden zwanger van ons eerste kindje en het zou toch wel handig zijn als er een kinderkamer en wat extra opbergruimte zou zijn.

 

Bouw studio de GARAGE

Verder zijn we aansluitend meteen gestart met de aanpak van de werkplaats langs onze woning. Dit is jarenlang een grote garage en werkplaats geweest waar veel geknutseld, gesleuteld en gebouwd is geworden aan de auto’s.

 
 

Mijn grote wens om te kunnen werken vanuit mijn eigen studio werd in de loop van 2021 dan echt werkelijkheid. Een nieuwe grote pui met openslaande deuren werd geplaatst, de stukadoor kwam zijn kunsten vertonen, vloerverwarming hebben we aangebracht en een mooie gladde blinkende betonvloer kwamen erin. Meer en meer zag ik de grauwe werkplaats veranderen in de inspirerende ruimte die ik voor ogen had.

De ruimte begint aardig vorm te krijgen begin Juni 2021. De boom is binnen!

studio de GARAGE met eigen logo heel vet op de wc (plee in het Venloos)

Het werd steeds meer een geweldige inspirerende ruimte waarin later trainingen, workshops en een eigen echte Fine-Art printshop zullen plaatsvinden om zo jou steeds beter te kunnen helpen en inspireren in het samen leren fotograferen! Omdat het voor ons nog altijd “de garage” bleef was de naam van de locatie ook snel bepaald: studio de GARAGE.
We hebben het zelfs voor elkaar gekregen om een levensgrote echte boom in de studio te plaatsen van vloer to plafond! Maar over de bouw van de studio later meer. :-)

 

Geboorte Tygo

Toen was het dan echt zover, op 18 Juni 2021 is ons mooie zoontje Tygo geboren en echt alles stond even op pauze, heerlijk.

Het klinkt cliché maar wat voelt het fantastisch om dat kleine wondertje dan ook eindelijk echt zelf in je armen te mogen houden en wat hebben we samen gehuild van geluk, liefde en ontlading. Toen we met zijn drieën naar huis mochten kon het gezonde menneke dan ook meteen zijn intrek nemen in het gloednieuwe kamertje met mooie muurschilderingen die Simone had gemaakt. 

Inmiddels is Tygo al bijna 7 maanden en het gaat heel goed met hem en met ons trouwens ook :)

 

Ontwikkelingen just Herm

Zodra we langzaam aan Tygo begonnen te wennen moest er dan toch ook weer gewerkt worden. De mooie opdrachten liepen mooi door en daarbij greep ik alle mogelijkheden aan om er lekker op uit te trekken met de camera de natuur in hier in de omgeving. Dit was een mooie uitlaatklep tijdens het harde werken en wat is het toch heerlijk om te genieten van al het moois in de nabije omgeving hier in het zuiden van het land.

 

De nieuwe entree van de studio is klaar voor de schilder, ook binnen wordt nog hard gewerkt.

De werkzaamheden in de studio vorderden steeds verder en eind Juni kon studio de GARAGE dan eindelijk echt in gebruik worden genomen. Het uitwerken van de plannen kon nu echt beginnen!
De plannen over welke kant ik met just Herm graag op wil en vooral ook wat ik daarvoor moet doen.

 

De website zal een make-over krijgen met een webshop en zo veel meer duidelijkheid geven in de diensten die ik aanbied. Daarnaast zal de blog geregeld ge-update worden met leuke,  interessante en vooral relevante artikelen over alle mogelijke onderwerpen in het leven van jou als fotograaf en alles waar jij tegenaan kan lopen. Dit kan zijn op fotografie vlak en nabewerking, op technisch vlak maar vooral ook over het reilen en zijlen van je eigen business.

 

De print-proefdrukken zijn in volle gang.

Vanuit de nieuwe studio wil ik mensen verder helpen met hun leertraject in fotografie. Inspireren, motiveren en zo zal het samen leren en samen groeien voorop staan. studio de GARAGE zal hierin centraal staan als creatieve inspiratie- en ontmoetingsruimte voor Fine-art prints en andere afdrukken, workshops, trainingen en gezellige informatieve thema avonden.

 

En ja, op veler verzoek zullen ook de laatste 2 blog-delen van onze wandeltocht “De Sluchtensteig” in het zuiden van Duitsland geplaatst worden! Ze zijn reeds uitgewerkt :)

Als er nu al onderwerpen waar jij interesse in hebt of waar je maar niet uitkomt met alle informatie die je overal op internet tegenkomt? Laat het gerust weten en ik neem ze op in de lijst met onderwerpen voor toekomstige Blogs, leuk! Ook zal ik maandelijkse een nieuwsbrief maken met daarin de actuele Blogposts en alle onderwerpen die ik graag wil delen als bijvoorbeeld nieuwe prints beschikbaar komen en nieuwe workshops die eraan komen.

Je merkt het al in de manier van schrijven dat ik er ontzettend veel energie van krijg om zo lekker creatief bezig te zijn en ook om dit enthousiasme en inspiratie op jullie over te brengen. Yes!!

 

Erkenning leerbedrijf

Als klap op de 2021-vuurpijl deed zich een hele mooie kans voor aan het einde van het jaar. Eind december nam een student van het Vista college in Heerlen contact op met de vraag of er een stage-plaats beschikbaar was. Hij is bezig met het 4e jaar van de opleiding Fotografie en zou graag zijn eindstage bij just Herm komen doen en zo echte praktijk-ervaring op te doen.

De welbefaamde sticker heeft mooi zijn eigen plekje op de nieuwe entree-deur! Trots!

Ok, dat ging even sneller dan dat ik had verwacht… Het stond wel hoog op mijn wensenlijst om erkend leerbedrijf te worden voor later in 2022 maar dat kwam in een stroomversnelling na de aanvraag van de enthousiaste 21 jarige leerling Sven. In de opvolgende dagen heb ik alles geregeld  met het Vista College en het SBB en net voor het einde van 2021 kregen we het goede nieuws van SBB:

 

Met trots wil ik jullie graag mededelen dat just Herm vanaf januari 2022 erkend leerbedrijf is voor de fotografie-opleiding MBO. Zo ontzettend gaaf!

 

Wat een mooie afsluiting van 2021. Op naar weer een nieuw schitterend jaar, maar eerst waren we echt toe aan een een welverdiende vakantie en heerlijk genieten van de feestdagen met ons gezin, vrienden en familie dus even twee weken pauze aan het echte einde van 2021.

Rest mij alleen nog om jullie allemaal het allerbeste te wensen voor het nieuwe jaar en dat we samen veel mooie beelden mogen maken en mogen leren van elkaar.


En vergeet vooral niet om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Tot snel!

 

Groetjes, 

just Herm