Dag 4/7: Camping Lenzkirch - Camping Schluchsee | 13,7km

 
just+Herm+%7C+Schluchtensteig+dag+5+-+LowRes+%7C+002.jpg

De vierde dag van onze Schluchtensteig is aangebroken. Yes!

We staan op het trekkersveld op camping Lenzkirch en we hebben een heerlijke nacht gehad.


De biertjes bij het eten waren een echte traktatie na de zware dag ervoor. Het is mooi om te merken dat ook al voelt je lijf moe aan, dat het toch een soort van begint te wennen aan de inspanning die je elke dag weer levert. En dat geeft je een goed gevoel en vertrouwen in jezelf.

Het is een uur of 8:30, en het voelt echt als uitslapen vergeleken met de dagen hiervoor. Lekker!

Er is nog weinig leven op de camping als we opstaan en de vogeltje fluiten ons hartelijk welkom als we het tentje open ritsen.

We hebben besloten om niet zo vroeg te vertrekken vandaag omdat we niet zo ver hoeven 

Gewoon rustig op ons gemak, wat water in het gezicht om op te frisse, tanden poetsen en naar het winkeltje om de broodjes op te halen, het ruikt er heerlijk naar vers gebakken brood.

just Herm | Schluchtensteig - LowRes | 001.jpg

Denk eraan dat je wel de dag van te voren je bestelling doorgeeft aan de receptie anders liggen ze niet voor je klaar.

Dan pakken we onze pullen in en lopen naar het picknick bankje bij de receptie waar we ons ontbijtje nuttigen

We zetten water op ons brandertje voor een lekkere kop thee erbij en genieten van de heerlijke ochtend, lekker rustig nog op ons bankje.

 
just Herm | Schluchtensteig - LowRes | 002.jpg

Na het ontbijt slingeren we onze rugzak die we toepasselijk “Lood” en “Loodzwaar” hebben genoemd op onze rug en vertrekken richting de Schluchsee.




 

We lopen door Lenzkirch en moeten eerst een stukje terug om de officiële route van de Schluchtensteig weer op te pikken. Deze hebben we lichtelijk moeten verlaten om bij de camping te komen.

Zodra we Lenzkirch zelf door zijn mogen we via een soort mountainbike-park meteen dik omhoog klimmen, gas erop!

Via verschillende grote paden en af en toe een klein paadje lijkt het of we alleen nog maar moeten klimmen om bij de Schluchsee te komen. We voelen het nog goed in onze benen…

just Herm | Schluchtensteig day 4 - LowRes | 004.jpg
 

Dan komen we na 300m omhoog bij een vlakte uit waar een Schutzhütte staat en zelfs een eigen water-bron. heerlijk schoon en fris water. We besluiten daar een pauze te houden en als we de ruimte wat nader ontdekken zien we dat hier ook zeker de mogelijkheid is om te kamperen (denk eraan dat dit officiëel verboden is in Duitsland!) Ook is er een mega speelveld en staan er diverse speeltoestellen voor de kids, zeker de moeite waard.

 
just Herm | Schluchtensteig day 4 - LowRes | 005.jpg

Als lunch hebben we wederom lekkere Trek’nEat biscuits met de Kleintjes van Ruyter, het begint nu echt op te vallen maar het smaakt gewoon echt als een traktatie, vooral met een warm kopje thee erbij :-)

 
just Herm | Schluchtensteig day 4 - LowRes | 008.jpg

Via Fischbach lopen we weer het bos in en komen na de eerste echte rotsen van die dag uit bij de Bildstein, een uitkijkpunt van waaruit we voor het eerst een magnifiek uitzicht hebben over bijna de gehele Schluchsee. Er staat zelfs een bankje waar we dan ook dankbaar gebruik van maken. Wat een mooie plek om het bijna-einde van de dag te vieren en de route een beetje in onze gedachten te evalueren. 

 
just Herm | Schluchtensteig day 4 - LowRes | 015.jpg

De camping die we in gedachten hadden is Naturcamp Schluchsee en ligt aan de Schluchtensteig net voor de Schluchsee zelf, het leek op een groepscamping op de website. Niet te groot, daar gaan we heen om te kijken.

 

Maar hoe dichter we daarbij in de buurt kwamen bleek dat de hele camping in gebruik was als jeugdkamp met enorm veel bedrijvigheid. Dat is toen we besloten om door te lopen tot aan de Schluchsee zelf en daar eerst maar eens onder het genot van een echt Schwarzwalder biertje onze opties te bekijken aan het water.

 

De eerstvolgende Schutzhütte waarvan we dachten dat een mogelijkheid was lag dik 8km verder en omdat er buiten wildkamperen geen andere opties waren toch maar voor de zeer toeristische Camping Schluchsee gegaan. We waren al eerder eens gaan kijken en had dan ook niet onze voorkeur maar voor het einde van dag 4 toch echt de beste keuze. Op naar het trekkers-veld!

just Herm | Schluchtensteig day 4 - LowRes | 012.jpg
 
 

Camping Schluchsee
Gewann Zeltplatz
D-79859 Schluchsee
Germany
Tel: +49 7656573

 

TIP:

Direct aan het trekkers-veld van Camping Schluchsee ligt een bos met daarin ook erg leuke camping-plaatsen. Ze liggen verdeeld op open plekken in het bos waar je via kleine paadjes naartoe kunt lopen. Ook hebben ze hangtenten en cabins te huur. Heel tof en je kunt gebruik maken van de faciliteiten van de grote camping dus: Top!

 

Wel ver van te voren reserveren want uiteraard waren er geen lege plaatsen meer.

Schwarzwaldcamp
Gewann Zeltplatz 2
D-79859 Schluchsee
Germany
Tel. +49 (0) 7656 9884348
mail@schwarzwaldcamp.com

https://www.schwarzwaldcamp.com

 

De faciliteiten op Camping Schluchsee zijn overigens wel erg luxe en goed verzorgd, het trekkers-veld is netjes en niet overvol en mooi vlak gemaakt. Dat mag allemaal ook wel want dit was met 26 euro voor 1 nacht onze duurste overnachting op een camping tijdens de hele Schluchtensteig.

 

Die avond eten gaan we naar de gezamenlijke ruimte waar buiten internet ook oplaadpunten zijn voor al onze oplaadbare apparaten, we zetten een kopje thee voor het slapen gaan en genieten van een chokolaatje erbij.

‘s Morgens willen we op tijd opstaan om zo vroeg mogelijk aan onze 5e dag te starten en vooral voor de drukte weg te zijn. Lekker de natuur weer in op weg naar St. Blasien met haar mooie Dom en gezellige pleintjes.


Bovendien zal de volgende nacht onze aller spannendste worden van de hele tocht!

Stay tuned voor dag 5!

 

Let op: wildkamperen is verboden in Duitsland, wij moedigen niet aan om dit te doen. Wij hebben dit op eigen risico gedaan en hebben geen problemen ondervonden.

 

De GPX file van onze vierde dag van de Schluchtensteig kun je hier vinden en downloaden via Outdooractive: