Winterkamperen en fotograferen in Sint Anthonis

De backpacks staan klaar, we kunnen gaan!

De backpacks staan klaar, we kunnen gaan!

In mijn vorige Blog-post: Winterkamperen is hot! heb ik al kort geschreven over het gevoel van kamperen in de winterperiode. Hierbij het volledige verslag:

Het is halverwege week 7 en het beloofd en heerlijk weekeinde te worden als we naar het weerbericht kijken. Iets warmer dan de afgelopen, donkere en koude dagen, zo’n 18 graden overdag en zo rond het vriespunt ’s nachts. Daarom is het ook “winterkamperen” :-)

We besluiten twee nachten met onze backpacks en tent eropuit te gaan naar camping De Vlagberg, een mooi Natuurkampeerterrein in het bos van Boswachterij Sint Anthonis met daarbij een heerlijke heide waar je kunt wandelen en genieten zo direct vanuit de camping.

Klik hier voor een overzichtskaart van De Vlagberg van de website van Staatsbosbeheer.

Omdat dit een camping is van Staatsbosbeheer heet het officieel: Logeren bij de boswachter. En zo is het ook echt, met de boswachter als gastheer kom je aan en is het alsof je midden in het bos je tent op mag zetten of je camper mag parkeren. Heel gaaf en lekker puur!

 

De Vlagberg is een uitgebreider Natuurkampeerterrein met veel verschillende ruime plekken. Er zijn twee kampvuurplekken op het terrein, waarvan één half overdekt en het kampvuurhout is gratis beschikbaar! Al moet je dit wel nog zelf klein zagen en in stukken hakken, Super-tof toch?

Één van de kampvuurplekken naast de gezellige blokhut.

Één van de kampvuurplekken naast de gezellige blokhut.

Er is zelfs een blokhut, compleet met stoelen, een zitje, spelletjes en leesvoer voor lekker bij de houtkachel. In de winter een zeer geliefde plaats, en ook nog eens pal naast het trekkers-veld. Wat wil je nog meer als je aankomt met je fiets of te voet, je tentje hebt opgezet en dan heerlijk opwarmen bij de kachel binnen…

Ons tentje in het gouden licht van de ondergaande zon.

Ons tentje in het gouden licht van de ondergaande zon.

Voor kinderen is er een avonturen-speelbos met een echte waterpomp om zelf grondwater op te pompen uit de grond. Het terrein is voorzien van een verwarmd toiletgebouw met heel netjes sanitair. Er is een loosput voor campers en er zijn zelfs luxere plekken met privé-sanitair! Voor informatie en reserveren zie de website, daar kun je boeken en betalen maar dit kan ook bij de informatiezuil als je op de camping aankomt. Denk eraan dat je bij wijzigingen en boekingen op locatie alleen kunt pinnen.

Belangrijk om nog te weten is dat je, om gebruik te kunnen maken van deze Natuurkampeerterreinen, in het bezit moet zijn van de Natuurkampeerkaart van “Stichting De groene Koepel”. in een volgende Blog-post zal ik de opzet van de organisaties verder uitleggen want het kan een beetje verwarrend overkomen maar is heel eenvoudig.

 

Lekker de voeten opwarmen bij het kampvuur!

We blijven samen met een vriendenstel de eerste nacht van vrijdag op zaterdag, lekker de week afsluiten met een bbq samen en een wijntje bij het kampvuur. Reisverhalen en avonturen delen, gezellig!

Dik de kleding-lagen over elkaar aan om warm te blijven terwijl het toch best koud begint te worden in de avond maar bij het vuur blijven we lekker warm.

Nog maar een stuk hout klein hakken en erop. Voetjes erbij, heerlijk!

 
Tentjes klaar, rugzak op de rug en op pad!

Tentjes klaar, rugzak op de rug en op pad!

Zaterdagmiddag komt Mark Brands met zijn tentje en we gaan samen op pad om te fotograferen ‘s middags en ‘s ochtends vroeg op de Ullingse heide, direct aan het bos waar de camping in ligt.

Met het mooie weer en een klein beetje middel- tot hoge bewolking in het vooruitzicht zouden we een waanzinnige zonsonder-, en zonsopgang moeten krijgen. Zin in!

 
Dat ben ik aan het werk! Mooi vastgelegd in de opkomende zon door  Mark Brands .

Dat ben ik aan het werk! Mooi vastgelegd in de opkomende zon door Mark Brands.

 

Hier vind je één van de wandelingen die wij maakten om op zoek te gaan naar de mooiste fotolocaties uitgewerkt op outdooractive:

Via outdooractive kun je ontelbaar veel routes en locaties vinden, maken en ontdekken van buitenactiviteiten. Dit kan via de website door op onderstaande kaart of link te klikken maar ook door hun hele fijne app te downloaden op je telefoon.

 

De resultaten van de fotoshoots ‘s ochtends en ‘s avonds:

Zelf ook zin gekregen om het winterkamperen uit te proberen in Nederland?

Er zijn steeds meer Natuurkampeerterreinen die het hele jaar geopend zijn daar kun je dus ook in de winter genieten van de rust en de natuur zoals alleen kampeerders dat kunnen :-)

En mocht je eerst een keer het kamperen zelf uit willen proberen voordat je alles aan moet schaffen dan zijn er zelfs tenten met complete inrichting te huur bij: hollandtent.nl/ zij hebben ook tenten te huur op Natuurkampeerterrein De Vlagberg!

Veel plezier!