Voorstellen: Fotografie stagiaire Maud

 
 

Stage lopen bij just Herm in studio de GARAGE Venlo; dat mag ik doen het komende half jaar. De eerste weken zitten erop en het bevalt mij nog steeds erg goed. Waar mijn liefde voor fotografie vandaan komt en hoe een stage bij Herm mij helpt ontwikkelen, dat lees je in de blog hieronder!

Benieuwd naar mijn eerste ervaring met een echte camera? Of naar mijn favoriete onderdelen op een foto? Ik vertel je er alles over!

 

Wie is de nieuwe stagiaire bij studio de GARAGE?

Maud, 18 jaar en ik woon in Steenbergen. Nu zit ik in mijn tweede jaar van de opleiding Fotografie op het Grafisch Lyceum Rotterdam. En daarom is het tijd om een half jaar stage te lopen bij just Herm. 

In mijn zoektocht naar een stageplek heeft een outdoor fotograaf mijn voorkeur. Via internet kom ik Herm tegen en de onderwerpen die hij fotografeert spreken mij aan en zien er mooi uit. Tijdens een kennismaking in studio de GARAGE, klikt het goed tussen mij en Herm. Herm heeft gelijk al veel ideeën over hoe ik mijn stage kan invullen. Nu ben ik 3 dagen per week in de studio en werk ik 2 dagen vanuit huis.

 
 

Voor het eerst met een echte camera fotograferen

De liefde voor fotografie is niet uit de lucht komen vallen. De ideeën om foto’s voor Instagram te maken heb ik al jaren. Op de middelbare school maak ik kennis met het keuzevak fotografie. En daar fotografeer ik voor het eerst met een echte camera. En de eerste ervaring is direct goed, het is super leuk om te doen! Tot die tijd doe ik er nooit iets mee, want de gedachte dat ik toch nooit genoeg ben, houdt mij tegen.

Met deze fijne ervaring op zak, toch maar gewoon proberen! En niet veel later schrijf ik me in bij de opleiding Fotografie op het Grafisch Lyceum Rotterdam. De toelatingsopdracht is een succes en inmiddels ben ik 2 jaar verder!

 

Foto van de toelatingsopdracht: waar sta ik over 5 jaar?

Ik ontdek steeds meer wat ik leuk vind om te fotograferen. Het gevoel dat ik niet genoeg zou zijn, is ondertussen een beetje verdwenen. Want het is een kwestie van smaak om te bepalen of een foto goed en mooi is. Je maakt ook niet elke dag een foto waar je trots op bent. Ik leer nu dat ik mezelf de tijd en ruimte mag geven om te groeien. En om te ontdekken wat voor mij werkt en wat ik leuk vind.

 

Zo zien mijn favoriete foto’s eruit

Lijnen, patronen en geometrische vormen… die fotograaf ik graag.

En dan fotografeer ik het liefst buiten. Daar laat ik me inspireren door alles om me heen. Alles waar ik lijnen, patronen en geometrische vormen in zie, blijf ik langer naar kijken. Het is zo leuk om daar soms andere dingen in te zien dan wat het echt is. En over dit onderwerp maak ik een jaar terug, mijn eigen fotoboek. Het is schoolopdracht waar op dat moment erg van geniet en veel van leer. Toen nooit gedacht dat ik dit nu nog steeds zo leuk vind.

 
 
 

Nieuwsgierig hoe je een eigen fotoboek maakt?

In mijn volgende blog zul je daar alles over lezen! Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Je bent dan als eerste op de hoogte als deze online komt!

 

Naast het fotograferen van mijn favoriete onderwerpen, vind ik het leuk om nieuwe dingen te leren in de fotografie. Nieuwe uitdagingen ga ik graag aan. Vrienden vragen weleens om hun auto te fotograferen of om foto’s te maken voor hun Instagram. Daar ben ik altijd voor in! Het leukste is als mensen blij zijn met het eindresultaat, want dat doet me goed.

 
 
 
 

Hoe ik leer van outdoor fotograaf Herm

Voor elke vraag is ruimte en hij legt mij altijd rustig het antwoord uit. Er is geen goed of fout. En dat stelt mij erg op me gemak en durf daardoor alles te vragen aan Herm. In de eerste paar weken leer ik al veel en ga ik mee naar opdrachten. Ik herinner me de eerste dag van mijn stage nog. Herm neemt mij mee naar een opdracht waar hij uitgebreid de tijd neemt om een goede compositie te maken. Hij vertelt mij ook waar hij naar kijkt en op let. Om mij in de praktijk te laten leren, laat hij mij soms met de lamp heen en weer lopen om een perfecte belichting te krijgen. Samen beoordelen we dan het resultaat.

Er is ruimte voor vragen, maar ook voor mijn eigen ideeën. Samen kijken we dan naar of het idee ook lukt. Herm betrekt mij goed bij de opdrachten en zo leer ik veel.

Ik kijk er dan ook natuurlijk naar uit om nog meer te leren en te doen tijdens mijn stage. Maar ik weet zeker dat dit goed komt.

 

Wil jij ook net zoals ik zo’n fijne stageplek hebben? Dan vindt Herm het leuk als je gewoon even belt of langskomt in de studio!
Op de contact-pagina vind je alle detail.

 
 

Je kunt meer over mij en mijn werk vinden op:

 

Bedankt voor het lezen van deze Blog! Leuk dat je meer wilt leren over fotografie en het maken van de beelden die jij gaaf vind. En dat je je hebt ingeschreven op de nieuwsbrief 😉.

Heb je een vraag of een opmerking? Via de CONTACT-pagina kun je me vinden!

Tot ziens in studio de GARAGE!

just Herm